Vilarrubla va manifestar, després de la compareixença a la tarda davant de la comissió legislativa d’Educació, que és el gabinet de crisi de nevades, del qual també forma part el ministeri, l’encarregat de fer la previsió i de determinar quan hi ha alerta taronja, fet que determina si “s’ha d’anul·lar l’esquí escolar”. “Si l’esquí forma part del currículum dels alumnes del nostre país i té un pressupost força elevat és perquè pensem que té molts beneficis i volem que hi sigui”, va manifestar la ministra. “Si hi ha alerta taronja seria molt arriscat per part d’Educació no fer-ne cas perquè si després realment hi ha algun accident, jo seria la responsable d’haver pres una decisió sense tenir en compte els arguments tècnics”, va indicar Vilarrubla. La titular d’Educació va reconèixer, però, que de vegades les previsions meteorològiques no es compleixen de manera estricta, no tan sols a Andorra, sinó també a altres països, “i als primers que els sap greu és a nosaltres perquè tota la planificació, la feina i l’aposta que hem fet per l’esquí escolar suposa que es perdi un dia, però de moment només s’han perdut dos dies en una temporada d’esquí que esperem que sigui prou llarga”.
Per tot plegat, la ministra va assenyalar que “no prenem les decisions per molestar ningú, ni molt menys”, al temps que va explicar que si s’acorda desdoblar les línies del transport escolar i avançar lleugerament els horaris de les línies de busos “és perquè els alumnes arribin a l’hora a les escoles, i això no té res a veure amb un període electoral perquè per damunt de tot hi ha la seguretat dels nens i les nenes”.
En aquest sentit, va recordar que en alguna ocasió ha passat que alumnes s’han quedat en un autobús fins a les vuit o les nou de la nit, “i el neguit dels pares és més gran que si s’ha anul·lat o no l’esquí, i això és el que a mi no m’agradaria que passés de cap manera”.