La seva obra, guardonada amb 400 euros, va ser creada amb un iPad i homenatja el Ball de l’Ossa, un dels actes més destacats del Carnaval d’Encamp i que aquest any ha estat reconegut per la Unesco en la categoria de patrimoni immaterial. “La temàtica era lliure, relacionada amb el Carnaval, i com que aquest any ha estat reconegut vaig pensar que havia de reflectir-ho: la festa dalt de l’escenari, aixecant l’ossa com a personatge principal. Potser el més complicat va ser aconseguir que es mostrés tot en un mateix dibuix”, recorda Pujol. L’encampadà va estudiar disseny de producte a Barcelona i des del 2019, quan va acabar, va tornar a Andorra, on ara combina les aficions amb la feina en una impremta. “Té relació amb el meu àmbit laboral, però no faig res de disseny. Aquí, a Andorra, és complicat, les sortides són limitades i tot acaba enfocat al disseny gràfic”, lamenta. Per això apunta que “cal fer aquests concursos per donar-nos visibilitat”.
Mirant cap al futur el jove afirma que li agradaria poder viure de la il·lustració i el dibuix. “Sempre li he dedicat les estones que tinc lliures i m’agradaria que en un futur pugui treballar des de casa per on fos, però des d’Andorra”, apunta.
Durant la pandèmia recorda que va invertir moltes hores a dibuixar: “Em va anar molt bé, m’hi sento molt a gust i m’ajuda a desconnectar de tot i a centrar-me en alguna cosa. Dono vida a personatges.” Ara està enfocat en dos projectes personals. “Per una banda, estic fent la part gràfica d’un videojoc [els ninots i personatges] i tinc un altre en format còmic de totes les llegendes d’Andorra“, explica. El jove afirma que tot i haver buscat finançament en editorials i subvencions públiques, de moment no ha aconseguit res: “Sempre em diuen que és una aposta arriscada, ho avanço pel meu compte i espero que en un futur tiri endavant.”