Establir la residència a Andorra serà més costós a partir d’enguany, a causa dels canvis en la Llei d’Immigració aprovats a la fi de 2022 i que ja s’apliquen enguany.
Els canvis en la Llei 9/2012 d’Immigració del Principat d’Andorra endureixen els requisits per a obtenir el permís de residència a Andorra. En concret, eleven la quantia dels dipòsits i inversions requerits pel govern per a obtenir la residència activa per compte propi i passiu.
Els sol·licitants d’una residència passiva no lucrativa, a Andorra hauran de fer una inversió total al Principat de 600.000 euros, en comptes dels 400.000 euros exigits abans. “Perquè una inversió immobiliària sigui tinguda en compte com a part de la inversió total, haurà de ser en cada cas d’almenys 400.000 euros. No obstant això, si la inversió es realitza en un fons d’habitatges promogut pel Govern andorrà, el dipòsit es manté en 400.000 euros”, van explicar des de l’empresa Andorra Solutions Abast Global.
La residència passiva està pensada per a inversors, accionistes, professionals amb ingressos passius, artistes, esportistes i altres perfils que volen establir la seva residència fiscal a Andorra, però no treballar al país. Aquesta figura permet l’obtenció del permís de residència, si bé no del permís de treball.
“Després de l’última modificació de la llei, les persones que sol·licitin la residència activa per compte propi, mitjançant la constitució d’una societat al país, hauran de fer un dipòsit no remunerat al Govern d’Andorra de 50.000 euros, en comptes dels 15.000 euros que se sol·licitaven fins ara”, van explicar des d’Andorra Solutions Abast Global.
La residència activa és la modalitat pensada per a empresaris, emprenedors, professionals i inversors que vulguin crear una empresa i/o treballar al país, perquè implica l’obtenció automàtica del permís de residència i el permís de treball, si es compleixen tots els altres requisits.