Vargas, que resideix a Escaldes-Engordany des de fa quatre anys però que és de Canàries, va participar en el certamen mentre es trobava de mobilitat internacional a Finlàndia. Actualment, està fent un curs en línia gratuït de la Universitat de Harvard d’introducció a la programació, ja que “voldria poder combinar l’educació i la programació”. Així, preveu fer com a treball de fi de bàtxelor el desenvolupament de l’aplicació presentada a l’EdTech Hack. “La vam idear en tres dies, hi havia concursants que eren empresaris i portaven molt més temps desenvolupant les seves propostes, a més de tenir més experiència. Vam decidir participar-hi per guanyar experiència, no ens esperàvem ni ser finalistes”, confessa. Finalment, no tan sols van quedar entre els deu finalistes, sinó que l’aplicació LessonSet va ser la guanyadora del tercer premi. Vargas i els altres tres estudiants participants al projecte van rebre 4.000 euros.
La resident va decidir fer la mobilitat a Finlàndia perquè “tenia curiositat per veure si realment tot el que m’havien dit del sistema educatiu finlandès era realitat”. La jove de 23 anys va fer una estada de tres mesos a la Universitat d’Oulu. “Se centren a formar professors molt conscients de la diversitat ètnica, funcional i d’adaptar les coses a tots els tipus d’alumnes”, destaca.
Vargas estudia ara el tercer any del bàtxelor i explica que té un gran interès per la investigació en l’educació i, un cop acabats els estudis, li agradaria fer un màster i un doctorat. La seva idea és continuar al país, ja que voldria quedar-se per “veure com l’educació a Andorra avança” i “tenir l’oportunitat d’ajudar a millorar-la”. “M’agradaria centrar-me en la influència de l’educació en la societat, així com en l’equitat i el desenvolupament de projectes d’innovació com LessonSet”, indica la jove, que espera poder continuar amb la idea per, en un futur, arribar a materialitzar-la.