Tot i això, les primeres classes de formació d’adults van néixer molt abans, concretament als anys seixanta i fruit de les inquietuds del Consell General, segons explica Roser Bastida, impulsora del CEBA, exdirectora d’Educació i exministra d’Educació. Es tractava d’unes classes de llengua catalana adreçades a persones de més de 15 anys. Més tard es va afegir la formació en cultura andorrana, que va obrir la veda a altres nous coneixements que es van començar a impartir als espais habilitats a totes les parròquies. Els centres d’autoaprenentatge en coneixements de llengua van sorgir el 1994, evolucionant uns anys després al centre d’educació bàsica d’adults. Així, Roser Bastida indica que les primeres reunions per començar a gestar un pla de formació per a adults van fer-se el 1995, amb una trobada amb representants de l’administració pública, associacions i el ministeri d’Educació. Dos anys després, els primers cursos de català per a adults van iniciar-se amb dotze grups complets.
En un primer moment, les dependències del centre s’ubicaven a Prada Casadet, a Andorra la Vella, on es van propiciar els primers passos d’unes formacions que durant aquests 25 anys no han parat d’evolucionar. De la mateixa manera ho va fer el CEBA, que el 2007 va traslladar-se al centre de formació d’Aixovall, fent al cap d’una dècada un pas endavant per convertir-se en el centre de formació d’adults (CFA). Ja el 2020, el centre va passar a anomenar-se centre de formació al llarg de la vida (CFLV), ubicat des de fa aproximadament un any a l’edifici de les Columnes de l’avinguda Tarragona, a Andorra la Vella.
Aquesta permanent evolució no és fruit de casualitats. Roser Bastida considera que “l’educació sempre ha de respondre a les necessitats de la societat”, i fins i tot “si pot ha d’anticipar-se a aquestes necessitats”. En aquest sentit, Bastida indica que el projecte va concebre’s com una resposta a la societat d’aquells moments, “amb la intuïció i preparació d’una necessitat en un país que durant aquells anys sorgia d’una evolució en la immigració molt important, on fins i tot la població de fora era superior a la d’aquí”. Bastida recorda que al principi poca gent anava al centre, que aleshores impartia mòduls de formació molt bàsica. “Hi havia persones que venien a aprendre a llegir i escriure sense que la família ho sabés”, recorda. Aquestes formacions van anar evolucionant i ampliant-se a mesura que les necessitats de la població també ho feien, enfocant el centre en un lloc en què persones “joves i no tan joves” poguessin acabar els seus estudis, per exemple, o tinguessin l’oportunitat d’obtenir una acreditació acadèmica per accedir més fàcilment al mercat laboral.
Govern va commemorar el 24 de gener, coincidint amb el Dia internacional de l’educació, el 25è aniversari de la creació del CEBA amb un homenatge de part de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, i la síndica general, Roser Suñé , a persones que han contribuït a fomentar els estudis entre els adults com Roser Bastida, Raúl Cruz i Aurelio Corral. Bastida va agrair el reconeixement i el va traslladar a totes les persones que han treballat i treballen per l’educació en adults.