Ara bé, Budzaku va deixar clar que “en cap moment podem considerar ni podem declarar que l’Andorra Mountain Music està mort, ni de lluny. Però no el farem en qualsevol moment de l’any només per dir que l’hem fet”. Per aquest motiu, l’organització estudia l’opció de continuar el festival de cara a l’any que ve. “Si el 2024 tenim la possibilitat de buscar un forat atractiu i, sobretot, que sigui bo per atraure persones de fora i posicionar millor la marca Andorra, ho farem”.
En principi, el Mountain Music Festival era previst que se celebrés a l’aparcament del Tarter durant el mes de març. Ara bé, en aquelles dates Grandvalira també acollirà les finals de la copa del món d’esquí, que es disputaran del 13 al 19 de març, i el festival Hibernation –del 17 al 19 de març al Pas de la Casa–. Això, sumat a l’èxit que té cada cap de setmana L’Abarset i, sobretot, a l’anunci que el Row viatjarà al Principat del 30 de març al 2 d’abril, va fer que Andorra Turisme decidís reprogramar el festival. “Òbviament, no volem contraprogramar-nos amb nosaltres mateixos”, va reiterar Budzaku.
Tanmateix, el març no és l’únic mes amb activitats al país i l’organització no ha trobat data possible. El Cirque du Soleil tornarà el mes de juliol amb un nou espectacle que commemorarà els deu anys d’unió amb el Principat, mentre que l’agost no només es descarta per ser un mes ple de festivals en altres destins, sinó també perquè ja “hi ha 1,3 milions de persones que venen a Andorra”.
Hivern o estiu?
Ara bé, queda l’interrogant de si el Mountain Music es recuperarà en la seva versió d’hivern o d’estiu, cosa que dependrà de l’agenda. L’edició estival permet atraure gent en una època més fluixa a nivell turístic. “Parlem d’un esdeveniment que, a l’estiu, té un pes important a l’hora de generar visites”. En canvi, a l’hivern serveix per crear “notorietat de marca” i “per competir amb els Alps”.